Представяне на сборник „100 години от началото на българското оперетно изкуство“, издание на Съюза на българските композитори и две документални изложби ще съпътстват дните по време на провеждащия се в града Международен конкурс за камерно пеене.

Организатори на проявите са фондация „Панчо Владигеров“, Народно читалище „Добри Войников – 1856“, радио Шумен.

 Днес, 9 октомври от 17.30 ч. в зала „Сава Доброплодни“ на читалище „Добри Войников“ ще бъде официално представен сборника „100 години от началото на българското оперетно изкуство 1914 – 2014“. В изданието, са включени доклади от теоретична конференция, проведена през 2014 г. Сборникът е дело на авторски колектив от Съюза на българските композитори, сред които проф. д-р Стефан Хърков, проф. д-р Юлиян Куюмджиев, проф. д-р Павел Герджиков, проф. д-р Румяна Каракостова и др. и е издаден с подкрепата на НЧ ”Д.Войников-1856”.

Подредени са и две документални изложби

Във фоайето на концертната зала на  НЧ „Добри Войников 1856“ при откриването на Международния конкурс за камерно пеене бе експонирана изложба, уловила моменти и разказваща за първото издание през 2014 г. на Международния конкурс за камерно пеене.

В четвъртък, 11 октомври в изложбената зала на Радио Шумен ще бъде открита от 17.30 часа  документалната фотоизложба "Конкурсът "Панчо Владигеров" през годините". Тя представя 25-годишната история на Фондация “Панчо Владигеров”, със запечатани моменти от проведените национални и международни конкурси през годините.

ШУМ.БГ