Google представи новото поколение на смартфона си Pixel. Той отново ще се предлага в две версии - Pixel 3 и Pixel 3XL. Това е представата на Google как трябва да изглежда и да бъде смартфон с Android, като, подобно на останалите конкуренти, залага на изкуствения интелект.

Гласовият контрол Google Assistant ще има голяма роля в Pixel 3 и 3XL. Той ще бъде навсякъде в телефона, заедно с изкуствения интелект. Чрез него например ще може да се създават умни отговори на имейли в Gmail. Изкуствен интелект ще препоръчва най-подходящите емоджита и анимирани GIF-ове.

Освен това ще има и по-добра интеграция с други умни устройства в дома и възможност те да се управляват чрез гласови команди от Pixel 3. Изкуственият интелект ще има и голяма роля в камерата и Google Lens. Чрез тях системата ще разпознава обекти, ситуации, ще може да дава повече информация за тях и др. Разбира се, ще помага и за правенето на още по-качествени снимки.

Google е обърнала голямо внимание на камерите на Pixel 3. Те поддържат HDR+, функция Top Shot с изкуствен интелект за перфектни кадри, оптимизация в слабо осветление и възможност за селфита от разстояние с жест. И двата модела ще използват единична 12,2МР камера на гърба, като няма да има версия с двойна камера.

Основната разлика между моделите ще е в дисплея. Pixel 3 използва 5,5-инчов дисплей, а Pixel 3XL - 6,3-инчов панел. Моделите поддържат безжично презареждане и логично ще използват най-новата версия на Android - 9 Pie.

И двата телефона ще имат процесор Snapdragon 845, 4GB RAM, предни стерео говорители, Bluetooth 5.0. Има и нов чип Titan M, който подобрява сигурността на устройството, като защитава данните, криптираната информация и данните на приложенията. Телефоните ще се предлагат във версии с 64GB и 128GB памет. Базовите версии са съответно 799 долара за Pixel 3 и 899 долара за Pixel 3XL.

По-интересната функция в телефоните ще е използването на Google Duplex. Тя ще позволи на Pixel 3/3XL да отговаря автоматично на обаждания и да преценява чрез изкуствен интелект дали обаждането е спам, реклама или друг тип нежелан разговор. Потребителят ще вижда в реално време текстов вариант на разговора между обаждащия се и гласовия асистент и ще може да прецени дали иска да се чуе реално с дадения човек или да откаже обаждането с избор от няколко различни според контекста аргумента.

Ще има и възможност да се използва Google Assistant и Google Duplex за правенето на резервации в ресторанти. Потребителят казва на телефона си датата, часа и броя желани места, а Google Duplex ще се свързва реално с ресторанта и ще прави резервацията. Тази функция обаче ще се предлага експериментално само в някои американски градове.

vesti.bg