Авиокомпанията на британския милиардер Ричард Брансън "Върджин Атлантик" пусна в продажба билети за един необикновен полет между Лондон и Ню Йорк. Той трябва да се осъществи на 29 юни 2019 г., а екипажът на самолета ще е съставен само от представители на ЛГБТИ общността.

За да не бъде скучно по време на осемчасовия полет, актьорът от Бродуей Тайтъс Бърджис ще се погрижи да забавлява пътниците, като ще води програма с диджей и песни на живо. Но най-интересната част се очаква да бъде шоуто "Драг куин" (Drag Queen). При него мъже се гримират и се обличат в женски дрехи.

Преди месец "Върджин Атлантик" направи реклама за полета си, която предизвика скандал. Лейси Лу, която е "Драг куин" артист, се оплака, че не е била избрана да участва във видеото, защото е жена. От компанията отговориха, че не полът ѝ е причината тя да не участва в рекламата, а защото е имало по-добри кандидати.

Датата на полета също не е избрана случайно. На 29 юни догодина се навършват 50 години от Стоунуолските бунтове в Ню Йорк. Тогава започват сблъсъци между хора от ЛГБТ общността и местни полицаи, които продължават няколко дни.

Именно тези събития се определят като повратна точка за промяната в отношението към хомосексуалните хора. Те провокират и първите гей паради.

Дневник