Холограма на покойната британска изпълнителка Ейми Уайнхаус ще направи световно турне като част от партньорство, подписано между наследниците на певицата и компанията BASE Hologram, съобщи "Ролинг стоун".

Все още не е насрочена точна дата за начало на турнето, но се очаква тo да започне в края на 2019 г. Според официалното изявление шоуто ще включва дигитално ремастерирани аранжименти на известните парчета на Уайнхаус. Холограмата ще бъде допълнена от група на живо, беквокалисти и театрални декори.

"Това за нас е мечта", казва бащата на Уайнхаус - Мичъл. "Да я видим отново на сцената е нещо много специално, което е трудно да се опише. Музиката на дъщеря ни докосна живота на милиони хора и това означава, че творчеството й ще продължи по този иновативен начин."

Турнето на холограмата на Ейми Уайнхаус ще набира средства за фондацията на името на изпълнителката. Организацията се бори със злоупотребата с наркотици и алкохол сред младите, като предоставя и други услуги за младежи в неравностойно положение.

Това ще е трето голямо холограмно турне за компанията BASE Hologram. Тази есен тя направи премиера на първите си две продукции с участието на Рой Орбисън и известната оперна певица Мария Калас. Догодина се очаква да е готов и друг техен проект, създаден за място, а не за турне. Той се казва "Открития: Светът на динозаврите от Джак Хорнър" и в него известният палеонтолог, послужил като прототип на героя от филмите "Джурасик парк" на Стивън Спилбърг, ще развежда посетителите из находки от юрската ера.

Дневник