Лекоатлетът Валентин Андреев спечели сребърен медал в хвърлянето на чук от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Състезателят от Балчик, който е само на 17 години се представи силно в двата етапа.

Андреев прати чука на 81.67 метра в най-добрия от четирите си опита. В първия етап от състезанието резултатът му беше 82.29 метра.

Пред българина се класира Михайло Кохан от Украйна с 85.97 и 85.14 метра. Той победи Андреев и на европейското за юноши през юли. Бронзовото отличие спечели Ки Ванг от Китай – 79.46 м и 75.90 м.

"Фантастичните успехи на младите ни олимпийци продължават", коментира във "Фейсбук" спортният министър Красен Кралев, който беше на форума в първата му седмица.

Отличието на Андреев е осмо за България от младежката олимпиада в Аржентина. До момента три титли в отборните състезанията спечелиха стрелецът Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и двойката акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров. Адриан Андреев взе сребро на двойки в тениса, второ място извоюва и щангистът Христо Христов. Бронзовите отличия са две - на Галя Шатова (вдигане на тежести) и Едмонд Назарян (борба).

Дневник