Китайският технологичен гигант Huawei представи днес в Лондон нови два продукта в своето портфолио. Това са смартфоните Mate 20 и Mate 20 Pro. И докато Mate 20 запазва вече традиционния облик с 6.53-инчов екран и сензор за отключване с пръстов отпечатък на гърба под новата конфигурация на тройната камера, то Mate 20 Pro е може би най-доброто устройство, което компанията е успяла да създаде в този сегмент.

Смартфонът е изключително тесен, като това се дължи основно на почти безрамковия 6.39-инчов дисплей. Лицето и гърбът на устройството са извити и така изглежда доста по-тънък от предшествениците си. Телефонът се отличава от конкурентите си iPhone XS Max и Samsung Galaxy Note9 и със своето тегло. Докато устройствата на другите марки са по над 200 грама, Mate 20 Pro е само 189 гр.

Защитите на телефона позволяват да бъде мокрен и това да не му вреди. Високото ниво на протекция на дисплея пък ще го предпазва от надраскване, което, разбира се, не означава, че няма никакъв шанс той да бъде пукнат при удар.

 Промените в дисплея обаче не спират до тук. Той има вграден сензор за отпечатък, който досега се намираше на гърба на устройството. На негово място там се намират трите задни камери, които заедно със светкавицата образуват квадрат.

Huawei Mate 20 Pro има и друга особеност - това е първият смартфон, при който звукът на единия високоговорител излиза директно от дупката в която се намира USB Type-C портът. Вторият говорител пък се намира в рамката над дисплея. Звукът, който пресъздават те е стерео.

Графичният процесор е със 105% по-мощен от предшественика си, а RAM паметта на телефона е 6GB. Вградената памет на Mate 20 Pro е 128GB.

Смартфонът се зарежда безжично, като само за 30 минути батерията може да достигне до 70%. Тук се появява още една иновация от Huawei - докосвайки гърба на устройството с друг смартфон, който поддържа безжично зареждане, можете да споделя част от енергията му.

С трите задни камери могат да се правят снимки, при които телефонът е на разстояние от едва 2.5 см от сниманият обект. Предната селфи камера пък е широкоъгълна и има на разположение 24 мегапиксела.

Дневник