Българският национален отбор по футбол допусна първата си загуба в Лигата на нациите. Воденият от Петър Хубчев състав отстъпи с 0:1 при гостуването си на Норвегия.

Единствения гол вкара Мохамед Елиунуси в 31-ата минута. Българският отбор изигра слаб мач и не можа да направи нищо, за да промени резултата.

Така след три победи от три мача националите допуснаха първа грешна стъпка. Тя се оказа достатъчна за Норвегия да излезе начело в групата. Двата отбора са с по девет точки, но скандинавците са с по-добра голова разлика. В другата среща от групата Словения стигна до 1:1 срещу Кипър и взе първата си точка. Кипър е трети с четири.

В следващия си мач на 16 ноември България гостува на Кипър.

Хубчев направи три промени в състава спрямо двубоя с Кипър. На местата на Страхил Попов, Божидар Краев и Антон Недялков започнаха Божидар Чорбаджийски, Васил Божиков и Иван Бандаловски.

Първата добра възможност за Норвегия беше в десетата минута. Тогава Джошуа Кинг получи в отлична позиция в близост до вратата, но стреля неточно. Последваха силни мигове за домакините, които атакуваха по-често и притесняваха българската защита, която на моменти действаше колебливо.

Усилията на Норвегия дадоха резултат в 31-ата минута, когато домакините поведоха. Омар Елабделауи получи извеждащо подаване вдясно в наказателното поле и пусна пред вратата, където Мохамед Елиунуси засече.

Българският отбор не успяваше да изнесе играта в предни позиции.

В началото на втората част българите започнаха по-раздвижено. В 48-ата минута Тодор Неделев стреля мощно от разстояние, но топката срещна тялото на играч на съперника. Веднага след това Хубчев направи смяна, като пусна Радослав Василев вместо Чорбаджийски.

Постепенно норвежците отново започнаха да атакуват. Българите съумяваха да изнасят повече топката. В 62-ата минута Ивелин Попов имаше възможност, но стреля слабо. Малко по-късно при бърза атака Кирил Десподов се забави и не можа да отправи удар.

Норвежците държаха мача под контрол, като с наближаването на края се стигна до няколко напрегнати момента. В 84-ата минута Кинг пропусна отлична възможност да удвои, когато не улучи топката пред празната врата.

Дневник