Световният шампион Франция направи обрат за 2:1 срещу Германия в мач от елитната група в Лигата на нациите. Това поставя селекционера на бундестима Йоахим Льов до стената заради поредния слаб резултат.

Германците остават в дъното само с една точка от три срещи, докато "петлите" са начело със седем. Холандия има три от два мача.

Бундестимът започна добре и поведе рано. В 12-ата минута Тони Кроос даде преднина на отбора си с гол от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Преснел Кимпембе.

Малко след това Лерой Сане изведе Тимо Вернер, но той не можа да се възползва и Юго Лорис улови. В 25-ата минута френският вратар се справи и с удар на озовалия се в добра позиция Матиас Гинтер.

Младата звезда на световните шампиони Килиан Мбапе имаше възможност да изравни в 52-ата минута, но стреля в Мануел Нойер. Десет по-късно Антоан Гризман направи 1:1, след като вкара хубав гол с глава след подаване на Ернандес от ляво.

Малко след това Серж Гнабри изпусна шанс да вкара, като Лорис направи ново спасяване. Французите направиха пълен обрат в 80-ата минута, когато след нарушение на Матс Хумелс получиха дузпа и Гризман беше точен.

Дневник