След близо 50 години на „Улица Сезам” актьорът, който даде живот на Голямото Пиле от едноименния детски сериал, се пенсионира, съобщава AФП.

Кукловодът Карол Спини, който също така играе и друг герой в сериала - Оскар, лично е избрал наследниците си, които ще играят двете роли, след като ги е обучавал повече от две десетилетия.

„Голямото Пиле ме отведе на толкова места, отвори ума ми и подхрани душата ми”, пише Спини в изявление, разпространено от екипа на „Работилница Сезам” – организация с идеална цел, която продуцира предаването.

„Но сега е време за двамата изпълнители, с които работих лично и уважавам, и всъщност лично избрах, за да ме наследят като Голямото Пиле и Оскар, да вземат моите други две личности в свои ръце и да продължат да им дават живот”, каза още актьорът.

Спини е на 84 години и е помогнал в създаването на двата персонажа, които са белязали детството на милиони хора.

Актьорът е спечелил множество награди "Еми" за своето творчество, както и Награда за цялостно творчество. Той също така спечели и "Грами" за най-добър запис на детска песен.

Неговият живот е запечатан в документалния филм от 2014 г. „Аз съм Голямото Пиле: Историята на Карол Спини” (I Am Big Bird: The Caroll Spinney Story).

dariknews.bg