Най-компактният корсоувъра на "Порше" - "Макан" след фейслифта си от тази есен ще се предлага с нов икономичен 2,0-литров, четирицилиндров бензинов двигател с турбокомпресор. Той е с мощност 245 к.с. и максимален въртящ момент от 370 Нм.

Комбиниран със седемстепенната скоростна кутия с двоен съединител "Макан" ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди и достига максимална скорост от 225 км/ч. Разходът на гориво е 8.1 л/100 км.

За момента не се съобщава с какви други мотори ще се предлага кросоувърът. От "Порше" вече обявиха, че спират да използват дизели в своите модели, какъвто присъстваше при кросоувъра преди фейслифта. "Макан" можеше да се поръча и с V6 с 340, 360 или 400 коня.

Новостите след фейслифта включват триизмерен светлинен панел отзад и новата, напълно интегрирана система за управление на комуникациите с 10.9-инчов сензорен екран. Предната част на "Макан" е с напълно обновен дизайн и сега изглежда по-широка. Цветовете са обогатени с четири нови.

Шасито е преработеното с цел повишаване на комфорта и увеличаване на удоволствието от шофирането. Сред опциите се появяват отопляемо предно стъкло и йонизатор на въздуха.

Произвеждан в завода на "Порше" в Лайпциг, "Макан" се предлага в Германия на цена от 58 763 евро, включително ДДС. Наборът от стандартни характеристики е разширен и включва светодиодни предни фарове.

dnevnik.bg