Протестиращите, които искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов, се събират и днес пред сградата на министерски съвет. Присъствието ще е целодневно, като най-много хора се очаква да има след края на работния ден. Уговорката е началният час на големия протест за деня да е 17.00 ч.

Протестите, организирани през социалните мрежи, не само в София, но и в редица градове на страната, са в отговор на изказване на Валери Симеонов от миналата седмица. Плановете са подобни събирания за продължат докато вицепремиерът подаде оставка.

Вчера Валери Симеонов отказа да подаде оставка, като обясни, че е назначен от коалицията и веднага ще си тръгне, ако това бъде поискано от премиера Бойко Борисов и съпредседателите на "Обединени патриоти" Волен Сидеров и Красимир Каракачанов.
За момента оставката на Симеонов поиска само лидерът на "Атака", който настояваше тя да е факт до края на вчерашния ден. Вторият съпредседател на "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов каза, че ще коментира, след като говори с колегите си. Това вероятно ще стане днес следобед, за когато е насрочен коалиционен съвет на обединението.

Премиерът Бойко Борисов коментира, че ако поиска вицепремиерът да напусне поста си, коалицията ще се счупи и ще се стигне до предсрочни избори. Неговите думи пък бяха определени от лидера на БСП Корнелия Нинова, като по-цинични и от тези на Валери Симеонов.

Дневник