ОП „Чистота“ започна днес замяната на контейнерите за смет в северната половина на Шумен.  През последните месеци предприятието работеше с казани на фирма „Екомакс“, заради забавяне на обществената поръчка за закупуване на собствени 725 броя.

„Първите 140 контейнера вече са при нас и днес и утре те ще бъдат разставени по местата им. По договор производителят има 4 месеца за доставка на цялото количество, така че очаквам това да стане преди края на годината и навсякъде да разположим собствени съдове“, каза за ШУМ.БГ директорът на ОП „Чистота“ Евгений Цанков.

Направена е организация за едновременно разполагане на новите казани и вдигането на старите. Тази сутрин работници на общинското предприятие поставиха първите съдове в кв. „Гривица“ и района на болницата.

„Контейнерите ще се вдигат по утвърдения график. Разполагаме с достатъчно хора, но и не връщаме никой кадърен, тъй като предприятието постоянно се разширява“, каза още Цанков. Към екипа на „Чистота“ е привлечен и дългогодишният кадър на БКС Богдан Геров. 

Припомняме, че предприятието от юли събира сметта в северната част на Шумен и в кварталите "Макак" и "Мътница". Целта на общинското ръководство е то да поеме и другата половина на града, която в момента се обслужва от „РТК“ ООД.

ШУМ.БГ