Музеен комплекс „Панчо Владигеров” при РИМ-Шумен организира „Среща с автограф” с композитора Владимир Панчев. Тя е с вход свободен и ще се състои утре, 24 октомври от 18.30 часа в музейния комплекс.

Повод за събитието, за което композиторът и неговата съпруга - сопраното Албена Найденова пристигат от Виена, е отбелязването на 70 годишния му юбилей в два града - любимия на неговия учител Владигеров Шумен  и София, родния град на Панчев.

Посетителите на вечерта ще имат възможност да чуят записи от произведения на композитора, а на живо ще прозвучат изпълнения на Албена Найденова.

Владимир Панчев и Албена Найденова завършват Българската държавна консерватория в София. През годините Панчев работи като хормайстор в Софийската опера и преподавател в държавната консерватория по камерно пеене.

От 1991 г. семейството живее и работи във Виена. Професионалните изяви на композитора в австрийската столица са свързани с Виенската консерватория, където е корепетитор, с виенското издателство Universal Edition, където е редактор и с водене на композиторски и майсторски клас по клавирен съпровод.
Г-н Панчев е автор на музикално-сценична, оркестрова и камерна музика, хорови песни и цикли, немалка част от които са отличавани в конкурси.

ШУМ.БГ