Втори ден продължава издирването на мъжкото кенгуру Кики, което избяга от зоокът в Сандански, съобщава "Нова телевизия". Животното избяга през ограда, която била срязана от неизвестно лице в нощта на неделя срещу понеделник. Все още не е известна причината за вандалския акт. Беглецът Кики обитавал зоокъта заедно с други 4 кенгура, муфлони, сърна и елен.

"Кики в момента се намира в близката кестенова гора. Ако някой го види, нека сигнализира, ние ще го заловим и приберем с мрежа. Те са кротки и не бягат", коментира началникът на зоокъта Георги Каменаров пред медията.
В града се е събрал доброволен отряд, който издирва животното. Според тях това е атракция на града и всичко местни се гордеят с него. За последно то е било забелязано в покрайнините на града.

Това не е първият случай на бягство на животно от зоопарк. През 2015-а вълк избяга от клетката си в зоопарка в Благоевград. Дни преди това от плевенската зоологическа градина от клетката си се измъкна мечката Виктория. Преди това, през декември 2014 година, от клетката си в зоопарка в София се избяга тигър, но беше върнат в нея. През лятото на същата година ягуарът Алонсо обаче нямаше същия късмет и беше убит от ловец в зоологическата градина в Ловеч.

Дневник