Състезателите на шуменския клуб по тенис на маса „Роко“ Росен Рачев и Нурдин Сепарбев спечелиха четири медала от международния открит турнир, който се проведе в края на миналата седмица в Истанбул. Надпреварата, която бе 19-та поред, се организира от турския клуб „Фенербахче“ и събра над 200 състезатели от 8 държави.

Шуменските тенисисти спечелиха златните медали в двойковата надпревара във възрастовата група 50-59 г. Рачев и Сепарбаев спечелиха предварителната си група с 3 победи. В елиминациите шуменци постигнаха още три победи и достигнаха до финал, където спечелиха срещу двойка от Турция.

Рачев и Сепарбаев участваха и в смесения двойков турнир, където играха в тандеми с представителки на домакините. В това състезание Рачев и партньорката му Фулия Бекир спечелиха първото място, а Нурдин Сепарбаев остана трети.

В индивидуалната надпревара Росен Рачев успя да прескочи предварителната си група, а в елиминациите постигна още две победи, но за влизане във финалната четворка записа загуба и остана в местата от 5-то до 8-мо.

ШУМ.БГ