Христо Стоичков повиши настроението в лагера на "Барселона" преди двубоя в Шампионската лига срещу "Интер". Бившият нападател на каталунците предложи на треньора Ернесто Валверде да поведе атаката на тима, заменяйки контузения Лионел Меси.

Стоичков беше на пресконференцията в качеството си на анализатор за американската телевизия "Унивижън". Той зададе последния въпрос в брифинга на Валверде предлагайки услугите си.

"Господине, ако искате мога да играя на крилото или в центъра на терена. Мога да помогна на отбора", подхвърли легендата на каталунците.

 "Не се бях замислял, но след като в момента си тук, за всеки случай не се отдалечавай", отговори с усмивка баскът.

Въпросът на Стоичков сложи край на брифинга и развесели всички присъстващи. Българският нападател не игра с Валверде на "Камп ноу", след като баскът напусна през 1990 г., точно преди Стоичков да бъде купен.

Меси се контузи през уикенда в двубоя със "Севиля", след което стана ясно, че ще пропусне около три седмици. Според Стоичков обаче аржентинецът може да играе още срещу "Реал" (Мадрид) в неделя, защото изгаря от желание да помогне.

"Отсъствието на Меси влияе много, но същевременно е предизвикателство за нас да го заменим и на футболистите да се докажат. Меси ще ни липсва, не се съмнявам, но обмислям няколко опции за негов заместник. Може да променим схемата", каза Валверде преди мача с "Интер".

Дневник