Тервел Пулев ще излезе в мача за европейската титла в полутежка категория срещу Леонардо Бруцезе с нов треньор. Двубоят ще се проведе на 27 октомври в "Арена армеец" в София, а в ъгъла на по-малкия от братята Пулеви ще бъде Михаил Таков.

Откакто е професионалист 35-годишният Пулев работеше с Борислав Бояджиев.

"По повод на спекулациите относно раздялата ми с моя досегашен треньор, бих искал да внеса категорична яснота, за да бъдат избегнати такива. Първо нека бъде ясно, че не тренирам само с един треньор. Относно досегашния ми треньор в боксовата зала (Б. Бояджиев), мога да кажа, че бях поканен на лагер в чужбина от щаба на световния шампион Александър Усик. По този въпрос Бояджиев каза, че "не може да дойде, защото в София губи тренировки и съответно и пари", написа Пулев във "Фейсбук".

 Боксьорът добави, че "го разбира напълно и го е освободил от ангажимента му".

"За предстоящия мач на 27 октомври, ще бъда в ъгъла с един от най-добрите треньори в България - Михаил Таков. Убеден съм, че незаменими хора няма. Също така, че за да си добър професионалист, трябва първо да си добър човек", добави Пулев.


Именно Таков беше до боксьора по време на откритата тренировка в един от столичните молове.

Тервел Пулев има 11 срещи на професионалния ринг, като във всички от тях постигна победи. Десет от тях дойдоха с нокаут.

Дневник