Волейболен и баскетболен мач, под надслов „Помощ за Ники“, ще играят състезателките и състезателите на „Шумен 05“ и „Шумен“. На 30 октомври от 19,30 часа в зала „Младост“ един срещу друг ще излязат девойките и юношите старша възраст на двата клуба, като първо ще изиграят волейболна среща, а след това баскетболна.

Атрактивното състезание се организира от двата клуба с цел събиране на средства за шуменеца Николай Чолаков. Ники се бори за живота си, след като на 5-ти октомври 2018 г. претърпява тежка автомобилна катастрофа край Девня. 28-годишният мъж е в болница в град София, където го поддържат в медикаментозна кома. Предстоят му редица операции и интервенции, сумата за които е непосилна за семейството му.

„Входът за срещите е свободен. Всеки е добре дошъл за мачовете в зала „Младост“, каза треньорът на ВК „Шумен 05“ Людмила Любенова и допълни, че желаещите могат да закупят талон за дарение, който е на стойност 2 лв., както и да пуснат средства за лечението на Николай Чолаков в кутиите, които ще бъдат поставени в залата.

Дарителската сметка за набиране на средства за Николай Чолаков е в Пощенска банка:

BIC: BPBIBGSF
IBAN: BG23BPBI79461064082201
Невена Василева Костадинова.

ШУМ.БГ