С шест златни, осем сребърни и два бронзови медала приключи сезонът за лов на благородни елени в ДГС Преслав и ДЛС Паламара. Отстреляните трофеи в преславското стопанство са оценени с два златни и пет сребърни медала, а тези в Паламара - с четири златни, три сребърни и два бронзови, съобщиха от СИДП.

Осем групи от страната и чужбина посрещнаха двете стопанства по време на сезона за лов на благороден елен. Ловните групи, от които три посетиха ДГС Преслав и пет ДЛС Паламара са от България, Русия, Дания, Германия, Франция, САЩ. 

Според директорите на двете стопанства инж. Янко Йорданов и инж. Севен Башлъ се увеличава броят на ловците, които избират ДГС Преслав и ДЛС Паламара като места за почивка и спорт, а и резултатите, които се отчитат за сезона, са отлични. 

По думите на инж. Йорданов, макар че преславското териториалното поделение да е с горска насоченост, ловното дело се развива активно, а отстреляните трофейни животни са с добри показатели. Инж. Севен Башлъ отбеляза, че годината за ДЛС Паламара е много добра и отчете увеличение броя на елитните животни в стопанството.

ШУМ.БГ