Педагогическият факултет на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ е организатор и домакин на два научни форума - научната конференция „Съвременният дискурс в науката“ и докторантска конференция. Те ще бъдат открити на 26 октомври, в 13:30 часа в зала „Панчо Владигеров“ в Корпус 2, съобщиха от висшето училище.

Общо 95 доклади на докторанти и преподаватели от ШУ„Еп. Константин Преславски“, от СУ „Свети Климент Охридски“, Тракийския университет-Стара Загора, Нов български университет, Националната спортна академия, Аграрен университет-Пловдив, УНИБИТ, Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, Великотърновския университет „Свети Свети Кирил и Методий“ и Югозападния университет-Благоевград, както и от Тракийския университет в град Одрин, Турция ще бъдат представени на двата научни форума.

На 27 октомври, в 10:00 часа, в галерия „Университетска“ ще бъде открита изложба с творби на преподаватели и студенти от Факултета за изящни изкуства в Тракийския университет в град Одрин, Турция.

ШУМ.БГ