„Уимбълдън" завърши с триумф на Новак Джокович през октомври и свещената трева в Лондон "ще влезе" в употреба едва след девет месеца. Въпреки това домакините на един от четирите турнира от Големия шлем вече се подготвят за следващата година.

От "Ол Инглънд клъб" обещаха да изградят подвижен покрив на втория най-голям корт от комплекса – корт №1. Поставянето на структурата вече е започнала, а окончателният ремонт трябва да бъде готов преди началото на турнира догодина.

Корт №1 ще стане вторият на "Уимбълдън", който ще бъде покрит, след централния корт. Съоръжението, което приема финалите, е покрито от 2009 г., а сумата беше 100 милиона паунда.

Вторият най-голям корт на "Уимбълдън" има капацитет от 11 360 места. Той беше изграден през 1997 г. Плановете за поставяне на покрив датират от 2013 г., като в началото се водеха дискусии.
\В крайна сметка от "Ол Инглънд клъб" осигуриха финансиране и получиха разрешение от район Уимбълдън, за да могат да строят.

Наскоро "Уимбълдън" въведе тайбрек в последния сет. Това става факт, след като в последните години в турнира бяха регистрирани рекорди за най-дълги мачове, след като се играеше до два гейма разлика. Тайбрекът ще бъде използван, когато се стигне до резултат 12:12 във финалната пета (при мъжете) и трета (при жените) част.

"Уимбълдън" става вторият турнир от Големия шлем, който ще използва тайбрек в последния сет. Досега такъв e имало единствено в US Open, където тайбрекът се играе, когато се стигне до 6:6.

"При вземането на това решение потърсихме обратна връзка от играчите и длъжностните лица, анализирахме данни за мачове от две десетилетия, разгледахме и други фактори, включително усложнения в програмата и изживяването за зрителите", заяви президентът на "Ол Ингланд клъб" Филип Брук.

dnevnik.bg