Регионална здравна инспекция, Общински здравен център и доброволците от младежката организация към Български червен кръст отправят покана към училищата от Шуменска област за включване в инициативата - конкурс „Училище на здравето“.

Конкурсът стартира на 1 ноември и продължава до 31 май идната година и в него могат да  се включат ученици от 1 до 12 клас.

Организаторите очакват от учениците да участват с дейности в училищата свързани с превенцията на рискови за здравето фактори - нeздравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето. Отчетите по реализацията на проектите се представят на организаторите  /РЗИ, ОЗЦ и МБЧК./

На финала най-добре представилото се училище ще получи призът „Училище на здравето“, който ще бъде на разположение до избиране на призьор за следващата учебна година. Изготвен е и банер с приза, който също ще бъде за класиралото се на първо място училище до избиране на следващото.

Организаторите са осигурили и предметни награди, като се надяват този конкурс да стане ежегоден.

Инициативата „Училище на здравето“ е в рамките на дейностите по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.

ШУМ.БГ