Отборът на „Волов“ допусна седма загуба в първенството на североизточната Трета лига. В двубой от 10-ия кръг, игран на ст. „П.Волов“, шуменци бяха победени от „Калиакра“ Каварна с 1:0. Голът падна от дузпа в началото на второто полувреме.

През първите 45 минути и двата отбора опитаха да сътворят положения за гол, но без успех. Единственият удар в очертанията на вратата дойде в края на полувремето, когато капитанът на „Волов“ Симеон Савов отправи удар от центъра на терена. Вратарят на гостите остана изненадан, но успя да избие топката в ъглов удар, от който не последва опасност и на почивката резултатът бе 0:0.

В 46-ата минута „Калиакра“ успя да поведе след попадение от дузпа. Сигналът за удар от бялата точка дойде след нарушение в ляво в накаказателното поле на гостите. Венци Желев бе точен за гостите. Две минути по-късно отново той нацели гредата на вратата на домакините.

Последваха няколко опасни атаки на футболистите на „Волов“. На два пъти Сонер Кязим бе изведен сам срещу вратата на „Калиакра“. Първият път вратарят на гостите изби топката, а при второто положение Кязим се засуети и защитата на тима от Каварна се справи със ситуацията.

В края на мача на два пъти домакините имаха претенции за нарушения в наказатеното поле на „Калиакра“, но съдийски сигнал за такива не последва. В 78-ата минута Сейхан Ахмед се откъсна по десния фланг на атаката на домакините, навлезе в наказателното поле, при което топката му бе избита, според домакините с нарушение, но реферът отсъди ъглов удар. В 85-ата минута щабът на „Волов“ имаше претенции за игра с ръка на футболист на „Калиакра“, но реферът отново не посочи бялата точка.

ШУМ.БГ