Над 250 директори, учители и експерти по предучилищно образование пристигат в Шумен за участие в Научно-практическата конференция „Водим бъдещето за ръка“, съобщиха от Регионалното управление на образованието /РУО/.

Форумът ще бъде открит днес и ще приключи на 31-ви октомври, сряда.

В 15,30 ч. в зала „Проф. Венета Вичева“ на община Шумен ще бъдат изнесени три пленарни доклада, а от 18.00 ч. в Младежкия дом ще се състои тържествен концерт с участието на деца от детски градини в Шумен.

На 30-ти октомври през първата половина на деня участниците и гостите на конференцията ще посетят детски градини в града, а от 14,00 ч. ще се представят докладите по трите тематични направления на конференцията - "Задължителното предучилищно образование – гаранция за училищна готовност на децата", "Ефективното управление на предучилищната институция – фактор за изпълнение на Националните стратегии на Министерството на образованието и науката" и "Подкрепата за личностно развитие на децата – условие за осигуряване на равен шанс за социализиране, обучение и възпитание".

Резултатите от научната конференция ще бъдат отчетени на 31-ви.

Конференцията е организирана от Министерството на образованието и науката и Регионалното управление на образованието – Шумен, с подкрепата на кмета на община Шумен и на областния управител.

ШУМ.БГ