Благотворителни работилници в подкрепа на първия дневен център за деца с увреждания,  създаден от родители - “Капчици” - стартираха в събота (27.10.). До месец декември всяка събота доброволци ще може да се включат в работилниците “Капки коледна магия”, като изработят коледна украса. Целта е да бъдат направени коледни играчки, които ще бъдат подредени в благотворителен Коледен базар. Средствата от него ще бъдат използвани за подкрепа на дейностите в центъра.

“Идеята е, който желае да помогне с труд. Не всеки има финансова възможност. От нас са осигурени материали и идеи, които не са сложни за изпълнение. Направените артикули ще бъдат подредени в благотворителен Коледен базар, средствата от който ще бъдат използвани за допълнителни обучения на персонала, дооборудване на помещенията, материали за работа с децата”, обясни Мая Севова, председател на Фондация “Капчици”. Тя допълни, че благотворителните работилници са само част от дейностите, които екипът на фондацията са предприели, за да са от полза на децата. “Центърът е изцяло наше дело. Ние не получаваме помощ от държавата, а таксите са съобразени с възможностите на родителите. Реалните разходи обаче са съвсем различни”, каза още Севова.

Припомняме, че първият  частен дневен център “Капчици” отвори врати през август т.г. Капацитетът на заведението е до 10 деца, на възраст от 7 до 18 г., като към момента той е запълнен на половина.

Който желае да помогне на центъра, може да се включи в специалните работилници, още тази събота (3.11.), от 10 ч. в сградата на “Капчици”, на адрес бул. “Мадара” № 15. За повече информация - тел: 0882838907.

ШУМ.БГ