Двама мъже и една жена са задържани в полицейския арест след грубо нарушаване на обществения ред и отправяне на обиди към полицейски служители. На И.И. /32 г./, С.И. /26 г./ и 32-годишната В.Р. са съставени и актове по Указа за борба с дребното хулиганство, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Тримата пътували в Ауди А3, управлявано от 29-годишната Ж.И. Автомобилът бил спрян за проверка около 16,50 часа на 27 октомври на ул. “Съединение“ близо до пл. „Александър Стамболийски“ в Шумен. Ж.И. не представила свидетелство за управление. След справка било изяснено, че е правоспособна. За не носене на документа й била наложена глоба с фиш.

По време на проверката пътниците в колата се държали непристойно. След като шофьорката била глобена и колата потеглила, тримата пътници се показали през прозорците и показали средни пръсти на униформените. Полицейският автомобил последвал Аудито. Колата спряла на ул. “Победа“, където пътниците слезли и продължили да се държат неприлично. Заплашили ги и с уволнение.

На място пристигнал екип от Охранителна полиция. Установена била самоличността на тримата, след което ги отвели за срок до 24 часа в РУ-Шумен. Там им написали и актове за хулиганство.

ШУМ.БГ