Американската кино звезда Джони Деп няма да участва в следващите филми от поредицата "Карибски пирати", пише "Гардиън", позовавайки се на интервю на телевизия "Дейли Мейл" със сценариста Стюарт Бийти.

В него той коментира, че времето на актьора, който изпълнява ролята на Капитан Джак Спароу, вече е стигнало своя край. "Очевидно, той превърна героя си в свое творение и то се превърна в нещото, с което е най-известен сега", допълва той.

За 15 години от излизането на първата част Деп, който тази година навърши 55 години, изпълнява ролята на шантавия капитан в общо пет филма от поредицата на "Дисни". Последното му участие бе в лентата от 2017 г. "Карибски пирати: Отмъщението на Салазар" .

Преди няколко дни филмовата компания обяви, че смята да поднови серията, привличайки сценаристите на "Дедпул" Рет Рийз и Пол Уърник.

Предишните части достигнаха общи приходи от над 3 млрд. долара, но всяка следващата постига все по-малка възвръщаемост.

Една от следващите роли, в които Джони Деп ще се появи на големия екран, е продължението на предисторията на Хари Потър и събитията в Хогуортс "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд" по сценарий на самата Дж.К. Роулинг и с режисьор Дейвид Йейтс. Премиерата му е на 16 ноември.

Деп имаше тежък период, след като бившата му съпруга Амърд Хърд го обвини в домашно насилие и последвалите твърдения за финансово изнудване.

Финансовото състояние на актьора пострада допълнително и след дело, заведено през май от един от бившите му охранители, който оспори работните условия. През юли член на филмовия екип го съди и за предполагаем удар по време на снимките на филм за убийството на рапъра Notorious BIG. Месец по-късно планираната премиера на продукцията бе отложена.

Dnevnik.bg