Неиздавани досега записи на Джордж Майкъл ще звучат в нов филм на режисьора Пол Фейг със заглавие Last Christmas, съобщи "Гардиън", позовавайки се на представител на покойния певец.

Сценарият за лентата от афиша на "Юнивърсъл Пикчърс" се пише от Ема Томпсън и комика Бриони Къмингс и в него ще бъде включен хитът на групата Wham! от 1984 г. със същото заглавие.


Филмът трябва да излезе по кината през ноември 2019 г.. В него ще участва Емилия Кларк, позната от сериала "Игра на тронове", както и Хенри Голдинг, нашумял с ролята си в романтичната комедия от 2018 г. Crazy Rich Asians. Двамата ще влязат в ролята на двама влюбени в Лондон. Кларк играе Кейт, която работи като елф в празничен коледен магазин и не спира да взима грешни решения, докато Голдинг е в ролята на на Том, който по определението на "Варайъти" "изглежда твърде добър, за да е истински".


Идеята за лентата е била първоначално развита от Майкъл, Томпсън и съпруга на Томпсън - актьора Грег Уайз, разказва Къмингс. Тя допълва, че е опитала да вкара онзи вид "особени въпроси", които са вълнували Майкъл. "Опитах се да вмъкна някои транс персонажи", казва още тя, но обяснява, че не е сигурна каква част от това ще остане на финала.

Последният филм на Фейг A Simple Favour надмина боксофис очакванията. Last Christmas ще е шестия филм по сценарий на Томпсън. Тя продължава да е единственият човек, получвал "Оскар" както за актьорската си работа, така и като сценарист, след като взима наградата на Академията за адаптацията на "Разум и чувства" през 1995 г. и като актриса в "Хауърдс Енд" през 1993 г..

Музиката на Джордж Майкъл е включвана в саундтраковете на редица филми, сред които "Дедпул", "Зулендър", "Ченгетата от Бевърли Хилс 1", "Правилата на привличането", както и "Емоджи: Филмът".

Певецът почина на Коледа през 2016 г. на възраст 53 години.

Дневник