Със спектакъла „Цветни вълшебства” от Румен Николов Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ ще участва в Световния куклен фестивал "Пукет Хармъни" 2018. Представлението бе селектирано от организаторите през юни тази година. Еко пиесата "Цветни вълшебства" е посветена на хармонията в природата, в човешките отношения.

Постановката и костюмите на „Цветни вълшебства“ са на Таня Евтимова, автор на сценографията и куклите  е инж. Атанас Евтимов, с узиката на Деси Димова. Участват Елена Атанасова, Марина Мозжухина и Александър Валериев.

Световният куклен фестивал "Пукет Хармъни" се провежда в Пукет, Тайланд. Програмата започва на 2-ри ноември. Тази година фестивалът ще се проведе с уникален дизайн, който отразява района и го отличава от предходните издания. Включени са две дизайнерски теми: "Кукли на плажа" и "Куклено шоу". Програмата започва на 2-ри ноември. На 3 и  4 ноември ще се състои  Thalang Road , над 50 кукленски трупи от Тайланд и чужбина ще представят на различни сцени своите спектакли.  „Цветни вълшебства” на ДКТ „Васил Друмев“ е в ключен в програмата на 3-ти ноември, вечерта. Спектаклите се играят на открити зони в Пукет, като целта е публиката да има по-близък контакт с куклите. Всички представления са безплатни.

Световният куклен фестивал „Пукет Хармъни” се подпомага от Министерството на туризма и спорта в Тайланд, Министерство на културата, Туризъм Тайланд, TCEB, обществени организации, Службата  за съвременно изкуство и култура, община Пукет, община Патонг и др.

Участието на „Цветни вълшебства“ на ДКТ „В. Друмев“ ва кукбения фестивал в Тайланд се реализира с  финансовата подкрепа на Национална програма “Мобилност III”, “Професионални културни организации и артисти” – Национален фонд „Култура”.

ШУМ.БГ