Бившият кмет на Шумен Красимир Костов заяви, че приема спокойно думите и остава с уважение към зам.-председателя на НС на БСП  Кирил Добрев, който вчера го заплаши с изключване, ако на изборите догодина се кандидатира, без това да е одобрено от партията.

"Това е по нашия устав, той не е казал нищо от себе си. Аз Кирил Добрев много си го уважавам, но вчера той беше много притеснен, явно някакви други фактори влияят. Не беше човекът, който познавам, разклатен беше, но не знам защо", каза пред ШУМ.БГ Красимир Костов. 

На него още му направили неприятно впечатление думите на Добрев снощи, че с Димитър Дъбов са от едно семейство. "Как? Това е партийният феодал на Шумен, ние се борим с туй нещо", възмути се екскметът.

Той потвърди, че не се е отказал да се бори за трети кметски мандат догодина, но подчерта, че кандидатурата му ще бъде издигната само и единствено от БСП.

"Хората искат да се кандидатирам. Над 4 000 подписа имам без аз да съм ги инициирал. Те ме накараха аз да започна да се готвя за местните избори", каза още Костов и обясни, че в момента работи върху "40 големи проекта за развитието на Шумен", тъй като сегашната ситуация в общината не е добра. 

"Толкова години да нямаме нито един европейски проект спечелен, при положение, че последните 4 години от моето кметуване вкарахме 150 милиона евро, за мен това е недопустимо. И тънем с 300 лева под средната за страната работна заплата, това е обидно. Обидно е за Шумен", заяви Красимир Костов. 

Според него потенциалът на левицата за следващите избори е много голям. "Бръкнал съм надълбоко в Гугъл и оказва се, че социологически 67% от респондентите, обобщено, са леви. А ние взимаме само 20% от тях. Тоест нашата партия и особено в Шумен трябва да имаме промяна. Ние трябва да се изчистим от паралелната партия. Тези партийни феодални владения, каквито при нас се олицетворяват от Дъбов и от Шошо, това е отрова за партията и ние промяната ще я направим", каза още Красимир Костов.

ШУМ.БГ