Американският изпълнител Фарел Уилямс е направил законови стъпки да забрани на президента на САЩ Доналд Тръмп да използва негова музика, пише "Ролинг Стоун".

Адвокатът на певеца е изпратил писмо с предупреждение до Тръмп, след като неговата песен "Happy" (от англ. - щастлив) бе използвана от екипа на президента на събитие през уикенда след трагичните събития в Питсбърг, където 11 души бяха убити в синагога.

"В деня на масовото убийство на 11 човешки същества от ръцете на разочарован "националист" вие пуснахте "Happy" на тълпата по време на политическо събитие в Индиана", пише адвокатът Хоуард Кинг, цитирано от USA Today. Той допълва: "Нямаше нищо щастливо в трагедията, причинена на страната ни в събота и не е било дадено разрешение за използването на тази песен за тази цел."

В писмото пише още, че като изключителен собственик на авторските и изпълнителските права на песента "Happy" Фарел Уилямс "не е давал и няма да даде разрешението си" публично да бъде изпълнявана или излъчвана по друг начин която и да било от неговата музика. Изданието "Вашингтон Пост" допълва, че песента е била пусната на предизборно събитие в Индиана в подкрепа на републиканеца Майк Бост. 

Уилямс не е единственият заплашил по законен начин Тръмп да не използва музиката му. По-рано този месец от името на Принс бе изпратено предупреждение до екипа на Тръмп да не използва Purple Rain по време на подобни политически събития. През август подобно направи и Стивън Тайлър, след като по този начин бе използвана песента на "Аеросмит" Livin' on the Edge.

Дневник