Окръжна прокуратура в Шумен  предаде на съд 58-годишната Анка М., която се опита да подкупи полицай, за да спаси зет си от глоба, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна. Оттам уточниха, че престъплението на жената се наказва по член 304 а, ал. 1 от НК - с лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева.

Припомняме, че на 23 октомври тази година подсъдимата и нейни близки пътували по пътя Силистра – Шумен. Шофьорът на автомобила, който бил със служебно прекратена регистрация през август, бил и неправоспособен. В близост до зърнобаза „Сливак“, пътуващите в автомобила забелязали полицейски служители. Водачът бил притеснен, тъй като, освен че не притежавал шофьорска книжка, не носел и документи за самоличност. Спрял на пътя на около 400 метра от полицейския автомобил и направил обратен завой, за да избегне проверката. Униформените обаче тръгнали след автомобила. След кратко преследване колата била спряна.

58-годишната Анка М., която била тъща на шофьора, държала банкнота от 20 лева. Полицейският служител я предупредил няколко пъти  да прибере парите си, но въпреки това жената оставила банкнотата на таблото на патрулката. На неправоспособния водач били съставени 3 акта за административни нарушения, а на един от пътниците в колата била наложена глоба с фиш, тъй като пътувал без предпазен колан.

Срещу Анка М. било образувано бързо производство за подкуп, даден на полицейски орган. Предстои делото срещу подсъдимата да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд, уточниха от пресцентъра на

ШУМ.БГ