Стотици ученици от III-то ОУ „Димитър Благоев“ рецитираха днес едновременно стиховете от химна на народните будители. Така официално бе даден стартът на тържествата по повод 60-тата годишнина на училището.

"Днес опитахме да кажем всички заедно едно стихотворение, което винаги ще ни напомня за тези, които са защитавали България и са създали нейната култура. Нека да запазим за в бъдеще българското в сърцата си, винаги да се чувстваме патриоти и да защитаваме българските граници, българщината и винаги, където и да се намираме по света, да се наричаме с гордост българи", каза в приветствието си към учениците и учителите директорът на училището Илка Карева. 

Днешният ден бе обявен за Ден на отворените врати за родители и граждани, за да могат всички да разгледат материално-техническата база и условията, при които се обучават учениците в ОУ „Димитър Благоев“.

Проявите за 60-ия рожден ден ще продължат през цялата година. Ще се състоят: среща на поколенията, на която са поканени всички бивши преподаватели; коледен концерт; концерт на талантите; конкурси; състезания; кръгла маса и други.

Училището се смята за наследник на едно от първите начални училища в града - Петър Димовото училище. То носи името на шуменеца Петър Димов, който през 1885 г. дарил 12 000 златни лева за строежа му.

Днес в III-то ОУ „Димитър Благоев“ учат 751 ученици.

ШУМ.БГ