Мъж рани полицай на бул. „Велики Преслав“ в Шумен. Нападателят е задържан, а униформеният е откаран в болница, научи ШУМ.БГ.

Инцидентът станал малко преди 14,00 часа.

По първоначална информация патрулка била изпратена по сигнал към "Дивдядово", когато полицаите видели на улицата мъж с нож и малка брадва. Спрели колата и слезли, а човекът с ножа тръгнал към тях с викове. Запратил брадвата към патрулката и счупил стъклото й. Униформените се хвърлили върху него и при задържането му единият получил дълбока прободна рана в крака. Пристигнали няколко полицейски екипа и нападателят бил отведен в районното.

Тогава на 112 постъпил сигнал от бащата на задържания, който обяснил, че в дома им синът му е опитал да души майка си, след което е излязъл навън и е опасен. Казал, че е психично болен и освидетелстван.   

По-късно от пресцентъра на ОД на МВР съобщиха, че нападателят е 30-годишният Д.М. Той е откаран с екип на ЦСМП в болницата. След консулт с психиатър е настанен за лечение в ДПБ-Царев брод.

В МБАЛ-Шумен за преглед са откарани двамата полицейски служители. Раненият униформен е 37-годишният Димитър Димитров. Раните му в областта на коляното и ръката са обработени, изчакват се резултати от рентгена. Няма опасност за живота му. Другият полицай Севдалин Илиев не е пострадал. 

На импровизирана пресконференция пред сградата на РУ – Шумен двамата полицаи заявиха, че се радват, че никой цивилен не е пострадал при създалата се ситуация.

„Мъжът беше много агресивен, крещеше, че ще коли всички на ред. Той хвърли сатър по автомобила. Аз слязох от колата и той се опита да ме прободе с ножа“, разказа пострадалият полицай Димитър Димитров.

„На булеварда, по тротоарите, по терасите имаше много хора. Ние по всякакъв начин се опитахме да отклоним вниманието на мъжа към нас, за да не пострадат други лица. Призовахме хората да се отдръпнат настрани, за да не пострадат. За радост те ни послушаха“, допълни колегата му Севдалин Илиев. 

И двамата бяха категорични, че днешният инцидент няма да ги откаже да изпълняват дълга си към обществото като полицаи.

ШУМ.БГ