Двама мъже - на 29 и 28 години, преспаха в полицейските арести в Шумен и Нови пазар, след като при проверки било установено, че единият кара пиян, а другият надрусан.

29-годишният шуменец с инициали Й.Р. бил хванат да шофира след употреба на алкохол. Той бил спрян за проверка около 23,15 часа снощи на ул. “Георги Сава Раковски“ до кръстовището с ул. “Кукуш“.  Според полицаите водачът на Фолксвагена бил във видимо нетрезво състояние. Тестван бил с дрегер, който отчел 2,70 промила алкохол. Й.Р. отказал да даде кръвна проба за анализ и бил задържан.

 Вчера по обяд полицейски служители от Нови пазар установили водач, който шофира след употреба на наркотици. Проверката била извършена на пътя от Шумен в посока Нови пазар. Зад волана на Сеат Леон бил 28-годишният И.Т. от Нови пазар. Дръг тестът реагирал положително на амфетамин и метамфетамин. След претърсване в автомобила били намерени две бучки с неправилна форма. И.Т. казал, че е амфетамин.

Водачът отказал да даде кръвна проба за анализ и също е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. Образувано е досъдебно производство за държане на наркотични вещества и бързо производство за шофиране след употреба на наркотични вещества или техни аналози, казаха от пресцентъра на полицията. 

ШУМ.БГ