Отборът на „Шумен 98“ ще играе с „Бъки“ в Габрово в турнира за купата на България по хандбал при жените. Това отреди тегленият днес жребий за турнира. В надпреварата за трофея при дамите участват 7 тима, като носителят на купата „Свиленград“ почива в първата фаза. Останалите двойки в четвъртфиналите са: „Поморие“ - „Етър“ Велико Търново, „Спартак“ Плевен - „Ники спорт“ Сливница. Срещите са насрочени за 24 ноември, а победителят се излъчва в един мач.

Днес тимът на „Шумен 98“ записа втора победа в първенството на А група. Шуменки гостуваха на „Поморие“ в мач от 4-ия кръг на шампионата и спечелиха с 26:22 (16:10).
Момичетата на треньора Николай Начев достигнаха без проблеми до победата. Те поведоха с 3 гола в първите минути и до края на мача увеличаваха аванса си.
„В срещата участваха само младите състезателки. Играта на тима започва да става все по-стабилна и при предстоящите ни домакинства да запишем само победи“, каза за ШУМ.БГ след мача Милен Янев. Той допълни, че за „Шумен 98“ в този мач най-много голове е вкарала Кристина Касабова – 9. Маринела Панайотова е добавила 6, Мария Маслева - 4, Светлана Николаева и Християна Петрова - по 3, Ирене Иванова - 1.

Мачът в Поморие бе четвърто поредно гостуване на „Шумен 98“ в първенството. Досега те имат две победи и две загуби. Отборът записа победа над „Ники спорт“ в Сливница с 28:28 и загуби от „Етър“ с 23:24 и от „Свиленград“ с 19:27.

По програма на 18 ноември шуменки ще приемат тима на „Бъки“, а след това на отбора предстоят още четири домакинства.

ШУМ.БГ