С над 150 хил.лв. са намалени средствата в инвестиционната програма на „ВиК Шумен“ ООД за 2018 г. Парите за ремонти по населените места са намалени на 446 000 лв. от  заложените 604 000 лв. в началото на годината.

Актуализацията на инвестиционната програма бе приета днес на извънредно общо събрание на Асоциацията по ВиК на област Шумен. Гласуването премина без дебати. 

Управителят на ВиК-Шумен инж. Красимир Марков обясни, че това е междинно приемане на програмата. „Това не е отчет на инвестициите, които правим. Такъв ще има през декември. Много от дейностите, които изпълняваме не са включени тук. Сумата в програмата ще се завиши с реално изпълнените от нас дейности“, заяви инж. Марков.

„За“ актуализацията на инвестиционната програма гласуваха представителите на държавата, общините Шумен, Хитрино, Никола Козлево, Смядово, Нови пазар, Каолиново. От община Каспичан гласуваха с „въздържал се“. Върбица и Венец нямаха представители на общото събрание, а този на Велики Преслав бе без пълномощно от Общинския съвет.

ШУМ.БГ