Съвместният проект на Община Шумен с  Iwalk.bg „Паметник на длан – Създатели на българската държава в 3D добавена реалност“ е носител на годишната награда Smartourism.bg за 2018 г. в категория „Интелигентна туристическа дестинация“. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Отличието се присъжда за иновативната пощенска картичка, която позволява виртуалното 3D възпроизвеждане на всеки елемент, скулптурна група или мозайка от паметника. Тя дава възможност туристическият обект да се рекламира по модерен начин, превръщайки го в желана дестинация за пътувания и посещения. Наградата беше връчена на официална церемония по случай Европейския ден на туризма днес, 7 ноември, в зала „Витоша“ на ИнтерЕкспоЦентър, София.

Директорът на Общинското предприятие “Туризъм, публични прояви и атракции” Ваня Стоянова, която получи наградата днес, припомни още, че в началото на месец ноември Община Шумен получи и друго признание в областта на туризма. Това стана на форум, организиран от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. Той се проведе в Кюстендил през миналата седмица, където на общината бе връчена грамота за „Най-добра маркетингова политика в областта на туризма”, за 2018 година.

ШУМ.БГ