Късен обрат донесе много ценна победа на "Манчестър юнайтед" при 2:1 срещу "Ювентус" в Торино, Воденият от Жозе Моуриньо отбор се възползва от две статични положения, за да стигне до триумфа.

Кристиано Роналдо даде преднина на "бианконерите" в 65-ата минута. В края Хуан Мата изравни от пряк свободен удар, а малко след това след друг фаул Алекс Сандро си вкара автогол.

Така "Ювентус" изпусна възможността да си гарантира първото място в групата. Италианският първенец е начело с девет точки, а "Юнайтед" вече има седем.

По-рано "Валенсия" победи с 3:1 "Йънг бойс" и събра пет точки.

Първото полувреме не предложи много вълнуващи моменти, като двата отбора играеха предпазливо и се стремяха да не допускат грешки. "Бианконерите" бяха по-дейни, като владееха повече топката и по-често бяха пред вратата на съперника си.

В 34-ата минута след удар на Хуан Куадрадо се получи рикошет и Давид де Хеа беше затруднен, но вратарят успя да спаси. Секунди по-късно в най-доброто положение за първата част Роналдо подаде пред вратата към непокрития Сами Кедира, но полузащитникът не насочи добре топката и тя срещна гредата.

Първите минути след почивката отново бяха спокойни. Постепенно "Ювентус" се насочи в нападение и започна да притиска съперника.

В 50-ата минута Пауло Дибала удари греда. Петнадесет по-късно "Ювентус" успя да поведе с красив гол на Роналдо. Португалецът получи извеждащо подаване от Леонардо Бонучи и с трудно изпълнение от въздуха преодоля Де Хеа.

Така нападателят сложи край на серия от 20 удара и 453 минути без гол в Шампионската лига.

Това окрили "Ювентус" и домакините заиграха уверено и в следващите минути имаха още няколко удара на Куадрадо и Миралем Пянич. Когато победата се доближаваше, дойде отговорът на "Юнайтед". В 86-ата минута Мата изпълни отлично фаул и изравни.

Четири след това след центриране от фаул Маруан Фелайни опита да отклони топката, след което Пол Погба се намеси при разбъркването пред голлинията и топката срещна тялото на Сандро, за да влезе във вратата.

След последния съдийски сигнал Моуриньо направи жестове към привържениците на "Ювентус", с което предизвика недоволството на играчите на "бианконерите".

Дневник