Реал" (Мадрид) спечелиха убедителна като резултат, но трудно постигната победа с 4:2 при гостуването си на "Селта". Успехът на белите във Виго събра първите шест отбора в класирането само в четири точки след изиграването на 12-ия кръг от испанското първенство.

"Реал" записа втора поредна и общо шеста победа в Ла Лига. Тимът, воден от Сантяго Солари, остава на шеста позиция с 20 точки, но се доближи на четири точки от лидера "Барселона", който по-рано днес допусна сензационна загуба от "Бетис".

"Севиля" се изкачи на второто място, след като победи "Еспаньол" с 2:1 у дома в друга среща от неделната програма. Андалусийци имат 23 точки, с колкото са още третият "Атлетико" (Мадрид) и четвъртият "Алавес". "Еспаньол" е пети с 21 точки.

Мачът във Виго започна равностойно с интересни ситуации и пред двете врати. Още във втората минута вратарят на "Селта" Серхио Алварес трябваше да прави спасяване след удар на направилия отличен мач Карим Бензема. Минута по-късно французинът отправи нов шут, който премина малко встрани.

В петата минута и "Селта" застраши вратата на "Реал", но Макси Гомес не намери целта. Малко след това се стигна до фаул на Гомес срещу Каземиро, при което кракът на бразилеца се изви много лошо. Халфът на гостите продължи игра, но все пак десетина минути по-късно беше сменен от Дани Себайос.

В 19-ата минута "Селта" беше много близо до откриване на резултата. Окай Йокуслу стреля с глава след центриране от корнер, но топката срещна десния страничен стълб на Тибо Куртоа.

Четири минути по-късно "Реал" поведе. Модрич пусна перфектен извеждащ пас към Бензема, който по чудесен начин овладя топката със завъртане и я изпрати в долния десен ъгъл.

В 33-ата минута гостите бяха близо до втори гол. Бензема отново се отличи с добра игра и намери Тони Кроос, който на празна врата стреля над гредата. Две минути преди края на полувремето Куртоа спаси силен шут на Брайс Мендес.

Малко преди почивката Сантяго Солари трябваше да направи втора принудителна смяна. Левия бек Серхио Регилон се контузи и отстъпя мястото си на Хави Санчес.

Второто полувреме започна с натиск на "Селта", но Гомес и Яго Аспас не успяха да изравнят. В 50-ата минута Бензема блесна с още едно отлично отиграване. Той проби в наказателното поле и отправи фалцов удар по диагонала, но топката срещна гредата.

Шест минути по-късно "Реал" все пак стигна до втори гол, а Бензема отново беше с основна заслуга. Французинът преодоля двама противникови играчи и стреля в близкия ъгъл. Топката се отклони в Серхио Алварес, срещна гредата, след което се отби в тялото на Густаво Кабрал и влетя в мрежата.


В 61-ата минута "Селта" успя да се върне в мача след отлична атака. Уго Майо получи центриране от Мендес и отбеляза с удар от воле.

Десетина минути по-късно "Реал" трябваше да направи трета принудителна смяна. Този път се контузи Начо, а вместо него се появи Марко Асенсио.

В 83-ата минута Алваро Одриосола беше фаулиран в наказателното поле и главният съдия отсъди дузпа. Капитанът Серхио Рамос застана зад топката и отбеляза технично в стил "Паненка".

Четири минути по-късно "Селта" остана с човек по-малко на терена след втори жълт картон на Кабрал. "Реал" се възползва от численото си предимство и в 91-ата минута Дани Себайос вкара четвърти гол със силен изстрел от границата на наказателното поле. В последните секунди Мендес намали на 2:4 след рикошет в крака на Себайос, който излъга Куртоа.

Дневник