Започна поставянето на коледно-новогодишната украса в Шумен. Нови светлинни и декоративни елементи ще бъдат постаявени само около зала "Арена Шумен", а на другите места ще се позлват старите, съобщиха от пресцентъра на общината.

Вече са сложени светлините по бул. „Велики Преслав“ и бул. „Славянски“ в района от „Кристал“ до площад „България“. От днес служители на "Електроконсултстрой" ЕООД поставят декоративните светлини по булевард „Симеон Велики“. Работата ще продължи и през следващата седмица на различни места в града.

"Светлините на главната улица и в централните части на града ще бъдат включени в началото на декември, когато ще бъде тържеството за паленето на новогодишната елха", обясни за ШУМ.БГ Биляна Иванова, главен експерт ЕТЕЕ в община Шумен. По всяка вероятност само на „Симеон Велики“ празничните светлини ще бъдат запалени още с монтирането им. 

Поръчана е нова украса на стойност 4 400 лв. за района на зала „Арена Шумен“. С нови светлинни елементи ще бъде украсена фасадата на залата, както и клоните на трите иглолистни дървета до нея. Ще бъдат оформени празнични кътове с фигури - пингвини и шейна, на която децата ще могат да се качват за снимки.

ШУМ.БГ