Вицепрезидентът на "Монако" Вадим Василиев изрази подкрепата си към треньора на тима Тиери Анри. Руският бизнесмен заяви, че на Анри се разчита в дългосрочен план и назначаването му няма за цел "да гаси пожари".

Бившият френски футболист пое "Монако" в средата на октомври и започна треньорската си кариера с две равенства и четири загуби в първите си шест мача. В тях тимът вкара четири гола и получи 14.

Според Василиев многого контузени играчи са една от причините за незадоволителните резултати. "Тиери Анри дойде за дълго време. Никога преди не сме имали толкова много контузени играчи. Липсва ни увереност и късмет", каза вицепрезидентът на тима пред "Канал +".

Към момента контузените играчи на "Монако" са десет. Анри не може да разчита на важни фигури като вратаря Даниел Субашич, защитника Камил Глик и атакуващите играчи Александър Головин, Рони Лопес, Адама Траоре и Стеван Йоветич.

"Монако" се намира в трудна ситуация, като има едва една победа от началото на сезона. Френският отбор, който заема предпоследното 19-о място в първенството, е в серия от 16 мача без успех във всички турнири.

Дневник