Сантяго Солари ще остане начело на "Реал" (Мадрид) за постоянно. Това показват документите, които клубът е внесъл в испанската федерация, съобщава ESPN.

Източници от федерацията са потвърдили информацията пред "Марка".

Солари застана начело на "Реал" като временен треньор след раздялата с Хулен Лопетеги. Бившият испански селекционер беше освободен заради слабите резултати на отбора.

 Правилата на испанската федерация гласят, че даден клуб може да има временен треньор за до две седмици, след което трябва да впише постоянен. Първоначално се появяваха различни варианти за поста, като най-често се споменаваше Антонио Конте.

Отличното представяне на "Реал" при Солари доведе до промяната. Аржентинецът влезе в историята, като стана треньорът с най-добрия старт начело на белите след изиграване на четири мача.

Под негово ръководство белите спечелиха и четирите си срещи при голова разлика 15:2. Последният успех дойде с 4:2 срещу "Селта". С трите точки във Виго отборът събра общо 20 и е на четири от водача "Барселона", който изненадващо загуби с 3:4 от "Бетис" у дома.

Дневник