Водачът в световната ранглиста Новак Джокович преодоля първото си препятствие във финалите на АТП в Лондон. Сръбският тенисист надделя с 6:4, 6:3 срещу осмия в схемата Джон Иснър за 1.13 часа игра.

Двубоят премина под диктовката на Джокович. Сърбинът проведе отлично стратегията си, като беше на висота в най-важните моменти.

В ранния двубой от групата Александър Зверев се наложи със 7:6 (5), 7:6 (1) срещу Марин Чилич.

Мачът започна със завързани сервис-геймове на Иснър, докато Джокович печелеше лесно подаването си. Очаквано сърбинът излизаше победител, когато се стигнеше до по-продължително разиграване.

Няколко грешки на Иснър доведоха до възможност за пробив пред Джокович още в първия гейм, но сърбинът не се възползва. Водачът в ранглистата получи нов шанс в следващото подаване на съперника, когато силният сервис спаси американеца.

Логичното се случи в петия гейм, когато Джокович поведе с пробив за 3:2 след страхотен ретур от форхенд. До края на сета сърбинът нямаше проблем да задържи преднината си и го спечели с 6:4.

Втората част продължи с печеленето на бързи подавания за сервиращите до 3:3. Джокович дочака своя шанс в седмия гейм, когато проби съперника си. Психологията вече беше на страната на водача в ранглистата, който затвори мача след 6:3.

Дневник