Билетите за тенис турнира в София вече са в продажба. Четвъртото издание на надпреварата от категория "АТП 250" ще се проведе в зала "Арена Армеец" от 3 до 10 февруари 2019 г. Организаторите обявиха, че билетите догодина ще се с най-атрактивните цени досега.

За първите четири състезателни дни са на еднаква цена за всички места в залата. На 3 и 4 февруари, когато ще се изиграят квалификациите и някои мачове от първия кръг на основната схема, пропуските ще струват по 10 лева за възрастен и по 5 лева за деца до 14 години.

На 5 и 6 февруари, когато ще се изиграят останалите срещи от първия кръг и първите от втория, билетите са съответно 20 и 30 лева. 5 февруари (вторник) е обявен за "Детски ден" на турнира и децата до 14 години ще влизат безплатно. За 6 февруари отново важи намалението от 50%.

За пръв път организаторите пуснаха пакетни билети за последните четири дни на турнира, когато ще се изиграят останалите мачове от втори кръг, четвъртфиналите, полуфиналите и финала. Пропуските са в три ценови категории - 150, 250 и 350 лева. За децата до 14 години ще има намаление от 25%.

Организаторите обясниха, че на по-късен етап ще бъдат пуснати и отделни билети за всеки един от последните четири дни. "Но закупилите пакетен билет сега се възползва от специална по-добра цена за дните от четвъртък до неделя", допълват те.

Заявка за участие в турнира в София през 2019 г. са подали носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка и шестима играчи от топ 30 на световната ранглиста.

Дебют в София ще направят двама от най-добрите млади играчи в света - световният №11 Карен Хачанов и Стефанос Циципас, който през уикенда спечели младежките финали на АТП.

Другите четирима от топ 30, които са заявили участие в София, са грузинецът Николоз Басилашвили (№21), испанците Роберто Баутиста Агут (№24) и Фернандо Вердаско (№28) и атрактивният французин Гаел Монфис (№29).

На този етап турнирът не влиза в плановете на най-добрия български тенисист - Григор Димитров. Мениджърът му Георги Стоименов заяви за "Дневник", че не е изключено на по-късен етап Димитров и екипът му да променят плановете си.

Новият директор на турнира в София Горан Джокович се надява да успее да убеди българина да участва. "Григор е един от най-добрите тенисисти в света. Той винаги е добре дошъл. На този етап нямаме потвърждение за участие от негова страна. Предстоят ни разговори с него и екипа му и се надявам да го видим в София", каза чичото на световния №1 Новак Джокович.

dnevnik.bg