29-годишната родилка Магдалена Иванова е в кома в шуменската болница и се нуждае спешно от кръв. Близките й молят, който има възможност, да помогне. Кръвната група на Магдалена е 0 положителна, но от кръводарителският център съобщиха, че кръвната група на кръводарителя няма значение и всеки, който желае, може да помогне. Няма значение и от кой град дарявате.

По думите на сестра й Виктория Станкова, младата жена е била бременна с близнаци и е постъпила в болницата в понеделник с кръвотечение, с много високо кръвно и гърчове. Направено е спешно секцио.

„Състоянието й няма промяна. Все още е в кома. Направен й е дренаж на белия дроб. Днес предстои да й бъде направен скенер. Д-р Димова следеше бременността й, но до сега не е имала проблем с кръвното“, каза пред ШУМ.БГ тази сутрин Виктория. Тя обясни, че близначетата момченца са на изкуствено дишане, родени по около 1,700 кг.

Всеки, който иска да помогне на Магдалена, може да го направи в кръводарителския център в МБАЛ-Шумен, който е с работно време от 7,30 до 13 ч. Оттам обясниха за ШУМ.БГ, че вчера са прелели на Магдалена 5 банки плазма и действително имат нужда от още кръв. Ако сте от друг град също може да дарите кръв, като уточните за къде точно дарявате.

Телефон за информация на сестрата на Магдалена - Виктория Станкова: 0899 676631.

ШУМ.БГ