Роджър Федерер постигна важна победа и остана в играта във финалите на АТП в Лондон. Швейцарецът спечели с 6:2, 6:3 срещу Доминик Тийм и съхрани възможности да се класира за полуфиналите в надпреварата.

Носителят на 20 титли от Големия шлем се нуждаеше от успех, след като в първия си мач загуби в два сета от Кей Нишикори.

Той вече има победа и загуба, като със същия актив е и японецът. След две победи начело в групата е Кевин Андерсън. Именно той е следващият съперник на Федерер.

 Швейцарецът изигра много силно мача си с Тийм и нито за миг не позволи на съперника си да го притесни и да стигне до точка за пробив.

Федерер приключи мача с много високи проценти на спечелени точки на свой сервис (86% на първи и 81% на втори сервис). В целия двубой само в един гейм при начален удар на швейцареца Тийм успя да вземе повече от точка.

Още в началото на мача Федерер имаше възможност за пробив, но австриецът се спаси. След това обаче с два пробива третият в света стигна до 6:2.

Във втория сет швейцарецът беше дори по-убедителен в сервис-геймовете си, като три от тях спечели на нула и даде общо само точка на Тийм. С пробиви в първия и последния гейм Федерер приключи мача за малко повече от час.

Дневник