Община Велики Преслав и НИАР "Мадара" са сред финалистите в професионалните категории  в Годишни награди за туризъм. Конкурсът се организира от Министерството на туризма за трета поредна година. Победителите в 16-те категории се определят чрез онлайн гласуване на платформата Годишни награди в туризма 2018. Крайният срок за вота е 5 декември.

Велики Преслав е номинирана в категорията „Община за културно-историческия туризъм“. НИАР „Мадара“ участва в категорията за иновация с представената преди месец виртуална реалност в резервата.

В най-обширната категория „Изборът на българите“ може да се гласува за атракции от Шумен, Плиска, Мадара, Велики Преслав. В тази категорията са включени обекти в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“ в туризма.

Гласове събират Регионален исторически музей в Шумен, историко-археологически резерват „Шуменска крепост“, Паметник „1300 г. България“, Томбул джамия “Шериф Халил Паша”- 1744 г., археологически резерват в Плиска, Мадарски конник, Национален историко-археологически резерват „Велики Преслав“.

ШУМ.БГ