Българският отбор по футбол за бездомни започна с гръмка победа участието си на световното първенство в Мексико. "Отборът на надеждата" тръгна с 10:0 срещу Германия.

Преди това съставът се наложи с 15:4 срещу Хърватия в приятелска среща. Днес предстоят останалите три двубоя от група Н с Норвегия (18:00 часа българско време), Южна Корея (20:40 часа) и Чили (23:20 часа).

Целта, която отборът си поставя, е влизане в осмицата на световното. Ако успее да завърши сред първите два в групата си, българският състав ще си осигури по-леки съперници за следващата фаза.

Пет гола за победата срещу Германия вкара Трайчо Методиев от столичния квартал "Филиповци", който беше част и от отбора, спечелил бронзовите медали на световното първенство за деца в неравностойно положение, провело се в София през август. По два пъти вкараха Асен Йорданов от сливенското село Гергевец и Стефан Стефанов от "Филиповци". Десетото попадение във вратата на Германия вкара капитанът Коце Ангелов.

В основата на идеята за световното по футбол е залегнала идеята за подпомагане на хора в затруднено положение чрез спорта. Данните през годините показват, че хора, участвали в отборите, успяват да си намерят дом, да започнат работа и да променят коренно живота си.

Дневник