Световният №1 Новак Джокович постигна скоростна победа срещу Александър Зверев и се насочи уверено към полуфиналите на заключителния турнир на АТП в Лондон. Сръбският тенисист се наложи с 6:4, 6:1 само за 76 минути.

Двубоят започна много обещаващо и беше изключително равностоен в първия сет. Нито един от двамата не стигна до възможност за пробив до 4:4. Първите шансове се откриха пред Зверев. Германецът имаше две точки за пробив, но Джокович се спаси и измъкна подаването си.

В ответния гейм Зверев трябваше да сервира за оставане в сета и се поддаде на напрежението. Германецът успя да спаси два сетбола. Джокович обаче стигна до трети и този път световният №5 допусна двойна грешка, която сложи край на сета.

Кошмарният край на първата част доведе до срив в играта на Зверев. Джокович се възползва и приключи бързо втория сет. Зверев спечели първото си подаване за 1:1, но след това загуби пет поредни гейма.

Световният №1 реализира две от две точки за пробив и излезе победител в 16 от разиграните 20 точки в сервис геймовете си във втория сет.

След като в първата част двамата спечелиха почти еднакъв брой точки - 33 за Джокович срещу 30 за Зверев, във втората разликата беше огромна - 28 срещу 11.

"Не беше спиращ дъха тенис и от двама ни, но победата си е победа. От средата на втория сет започнах да играя добре и да намирам по-добре топката. Той направи доста непредизвикани грешки, което ми позволи да спечеля по-лесно, отколкото очаквах", каза Джокович след двубоя в зала "О2 арена".

Носителят на 14 титли от Големия шлем записа втора убедителна победа във финалите в Лондон. В понеделник той надигра американеца Джон Иснър с 6:4, 6:3 за 73 минути.

Мястото на Джокович в следващата фаза все още не е гарантирано, но това може да се случи още тази вечер. За целта Иснър трябва да победи Марин Чилич във втората среща от група "Гуга Кюртен" или двубоят им да приключи в три сета.

В петък, когато са последните мачове от груповата фаза, Джокович ще играе с Чилич, а Зверев - с Иснър. Световният №1 преследва шеста титла в турнира, с която да изравни рекорда на Роджър Федерер.

dnevnik.bg